Lataa maksuttomat materiaalit klikkaamalla tästä!

Miksi valita rohkea elämä?

Oletko joskus kokenut selittämätöntä tyytymättömyyttä? Ehkä turhautumista tai tyhjyyden tunnetta, vaikka kaikki on oikeastaan ihan hyvin. Niin minäkin aiemmin - ja tähän on olemassa yksinkertainen selitys. Avaan tätä sinulle seuraavassa.

Elämäämme ohjaa ensisijaisesti perustarpeet. Jokainen meistä tarvitsee suojaa, turvaa, ravintoa ja rakkautta. Kun perustarpeemme ovat tyydytettyjä eikä elämä kulu selviytymistaisteluun, alamme etsiä tapoja toteuttaa itseämme ja kaipaamme arvostetuksi tulemista ympäristöltämme.

Kun meillä on elämän perusasiat kunnossa, meillä on mahdollisuus valita joko “ihan mukava elämä” tai rohkea elämä. Mistä tässä valinnassa oikeastaan on kyse?

 

Ihan mukava elämä

Ihan mukavassa elämässä valitsemme helpomman tien. Toteutamme itseämme ympäristön odotusten mukaisesti, emme juurikaan ota riskejä esimerkiksi sosiaalisesti tai taloudellisesti ja pysyttelemme mukavuusalueemme sisäpuolella.

 

Ihan mukavassa elämässä valitsemme turvallisuuden ennen tuloksia.

 

Ihan mukava elämä on siis pääasiassa helppoa elämää. Siloittelemme omaa tietämme, pyrimme täydellisyyteen, varmistelemme onnistumisia ja ylläpidämme kerran muodostuneita ihmissuhteita tavan vuoksi. Ihan mukavassa elämässä pysyttelemme pakonomaisissa rutiineissa säilyttääksemme hallinnan tunteen elämästä - valitsemme siis turvallisuuden ennen tuloksia. Saamme ympäristöltämme tästä tästä kaikesta myönteistä hyväksyntää.

Ihan mukava elämä on siis ihan mukava valinta. Ja siksi se joskus helppoudellaan sokaisee meidät. Erehdymme jopa tavoittelemaan sitä - etenkin, jos olemme pitkään ponnistelleet ja vaatineet itseltämme liikoja.

 

Rohkea elämä

Rohkea elämä on toisenlainen valinta. Eikä se juuri koskaan ole helppo valinta. Rohkea elämä vaatii itsetuntemusta, vastuun ottamista omasta elämästä, omien intressien toteuttamista muiden mielipiteistä huolimatta ja itselle tärkeiden asioiden eteen uhraamista. Rohkea ihminen valitsee kehittää itseään ja toimii myös mukavuusalueensa ulkopuolella.

Rohkeutta on ottaa harkittuja (ei tosin uhkarohkeita) riskejä ja toimia, vaikkei lopputuloksesta ole takeita. Rohkeutta on laittaa itsensä likoon, astua esiin ja näyttäytyä kokonaisena kaikkine puutteineen. Rohkea ihminen luottaa muutokseen ja antautuu tehden sille tilaa. Hän osaa tarttua hetkeen! Rohkea ihminen tekee tietoisia valintoja ihmissuhteissa oma hyvinvointi ja tavoitteet edellä. Hän uskaltaa pyytää apua ja kasvaa.

 

Älä tyydy helppoon elämään

 

Kun tunteiden kirjo kapenee ja koetut tunteet haalistuvat, elämä laimenee.

 

Miksi sitten emme valitsisi helpompaa ja tyytyisi ihan mukavaan elämään? Helppo elämä aiheuttaa sisäistä tyytymättömyyden tunnetta ja pitkällä aikavälillä kärsimystä. Kun ihminen kokee olemassa olonsa turhaksi eikä löydä elämästään merkityksellisyyttä, alkaa hän omalla toiminnallaan sabotoimaan itseään. Sisältä kumpuava tyhjyyden tunne turrutetaan esimerkiksi syömällä, päihteiden käytöllä tai pakenemalla Netflixin maailmaan tuntikausiksi. Kun tunteiden kirjo kapenee ja koetut tunteet haalistuvat vain empatiaksi sarjan pääroolia esittävää hahmoa kohtaan, elämä laimenee.

Yritämme etsiä voimakkaampia elämyksiä seuraavalla lomamatkalla ja maksamalla omaisuuksia huippukokemuksista, kun varsinainen jokapäiväinen elämä maistuu puulta. Ihminen tottuu helppouteen eikä osaa enää vaatia itseltään enempää. Kaikenlainen tavallinenkin arjen pyörittäminen tuntuu vaativan isoja ponnisteluja.

 

Valitse rohkeus!

Me kaipaamme aidosti nähdyksi tulemista, merkityksellisyyttä ja syvyyttä elämään. Se on meidän perusluonteessamme. Tarvitsemme tapoja toteuttaa itseämme  ja kaipaamme siitä arvostusta. Vain toteuttamalla näitä tarpeitamme, voimme elää täyttä elämää ja kokea aitoa tyydytystä ja onnea. Valitsemalla rohkean elämän voimme kokea kaikkia tunteita tässä ja nyt - nauttia elämästä enemmän!

Kannustan sinua tutustumaan itseesi, valitsemaan oman tapasi toteuttaa itseäsi ja elämään rohkeasti omanlaistasi elämää!

Haluatko kasvaa rohkeaksi naiseksi ja elää täyttä elämää?

Liity Rohkeisiin naisiin, niin saat maksuttoman Rohkeuden sanoman viikottain sähköpostiisi. Autan sinua eteenpäin rohkeamman elämän matkalla!

Liity Rohkeisiin naisiin
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.