Lataa maksuttomat materiaalit klikkaamalla tästä!

Jouluinen tervehdykseni sinulle ja 2 vinkkiä joulunviettoon

 

Joulu kolkuttelee ovella. Miten sinä tykkäät viettää joulunaikaa? Mikä siinä on sinulle erityisen tärkeää?

Voi olla, että tänä vuonna poikkeuksellissa oloissa joulu saattaa näyttää erilaiselta kuin ennen. Haluan antaa sinulle kaksi vinkkiä, jotka voivat tehdä joulustasi erityisen mieluisan.

Ehkä tänä vuonna perinteiset pikkujoulut on jäänyt juhlimatta vanhalla kaveriporukalla. Ehkä et pääse tapaamaan läheisiäsi tai sukulaisiasi entiseen tapaan. Seuraava vinkki saattaa tarjota lämpimän läikähdyksen sydämeesi.

1. vinkki: Jaa yhteinen muisto

Julkaisin noin kuukausi takaperin syntymäpäivänäni somekanavissani tällaisen tekstin:

"Toivoisin sulta pientä lahjaa: Jakaisitko kommentteihin jonkin muiston meistä? Olisi ihana palauttaa mieleen jaettuja yhteisiä hetkiä juuri tänään!"

Tämä ei ole oma ideani, mutta kokemukseni perusteella kannustan kokeilemaani! Lämpimät muistot, ihmiset, pienet jo unohtuneet hetket ja monenlaiset tunteet nousivat pintaan kommentteja lukiessa.


Mitä jos tänä jouluna pyytäisit lahjaksi jaettua muistoa? Entä jos tänä jouluna jakaisit jonkin kauniin muiston läheisesi kanssa?


Voit julkaista vastaavan tekstin omassa somessasi tai laittaa henkilökohtaisen viestin sinulle tärkeille ihmisille. Pienikin muisto palautuu mieleen usein muutamalla lauseella ja nostaa hymyn kasvoille. Tai voisitko soittaa videopuhelun ystävälle, josta et ole kuullut hetkeen? Voitte nauraa vanhoille vitseille ja muistella kokemianne yhteisiä hetkiä.

Usein sanotaan, että elä hetkessä. Keskity nauttimaan nykyhetkestä ja tekemään siitä paras mahdollinen. On kuitenkin hetkiä, kun voimme hakea menneisyydestämme voimaa ja kokea yhteenkuuluvuutta, vaikka emme jakaisi nykyhetkeä samassa tilassa.

Miksi toisinaan juhlapyhät aiheittavat mielipahaa?

Valitettavasti juhlapyhät ja muut erityiset hetket aiheuttavat toisinaan mielipahaa. Usein syynä on se, että olemme ladanneet kohtuuttomasti odotuksia tiettyyn hetkeen - ja harvoin todellisuus vetää vertoja mielikuvitukselle.

Ehkä teidän perheessänne joku odottaa joulua vuoden tärkeinpänä päivänä, hössöttää kuukausikaupalla, hikoilee viikon täydellisen joulupyödän järjestämiseksi ja lopulta heittäytyy aattona marttyyriksi, kun kaikki muut eivät satsanneet juhlapäivään samalla tavalla.

Kuinka siis välttyä turhilta pettymyksiltä?

Muistat, että kyse on elämästä. Ja elämä on epätäydellisyydessään täydellistä juuri niin! Jätä siis tilaa sattumuksille, yllättäville mahdollisuuksille, juonen käänteille ja tiedä, että kaikki menee joka tapauksessa juuri parhaalla mahdollisella tavalla (vaikka eivät asiat järjestyisi, kuten odotit). Tärkeän hetken tullen on hyvä tunnistaa latautuneet odotukset, päästää irti, nauttia, luottaa ja antaa asioiden järjestyä.

2. vinkki: Kerro etukäteen mitä odotat!

Toinen vinkkini on: Kun olet tunnistanut omat odotukset, jaa ne muille osanottajille (valitettavasti on turha odottaa, että esimerkiksi kumppanisi lukisi ajatuksiasi). Kerro, että nämä asiat on minulle erityisen tärkeitä, odotan kovasti seuraavaa ja toivon, että pääsen kokemaan näitä juttuja. Ja muista kysyä myös muilta, mitä he odottavat lomalta tai muulta tärkeältä yhteiseltä hetkeltä! Näin voitte etukäteen käydä keskustelua siitä, miten teette joulunajasta parhaan mahdollisen kaikkien kannalta. Ihmiset ovat siitä ihania, että he mielellään tarjoavat läheisilleen parhasta mahdollista, kun heille antaa siihen mahdollisuuden.

Toivon sinulle hyväksyntää päästää irti kohtuuttomista odotuksista sekä rohkeutta luottaa ja nauttia kaikesta läsnäolevasta. Toivon sinulle parasta mahdollista tapaa viettää joulun aikaa! 🧡

Haluatko kasvaa rohkeaksi naiseksi ja elää täyttä elämää?

Liity Rohkeisiin naisiin, niin saat maksuttoman Rohkeuden sanoman viikottain sähköpostiisi. Autan sinua eteenpäin rohkeamman elämän matkalla!

Liity Rohkeisiin naisiin
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.