Lataa maksuttomat materiaalit klikkaamalla tästä! ➡️

Jouluinen tervehdykseni sinulle ja 2 vinkkiä joulunviettoon

 

Joulu kolkuttelee ovella. Miten sinä tykkäät viettää joulunaikaa? Mikä siinä on sinulle erityisen tärkeää?

Voi olla, että tänä vuonna poikkeuksellissa oloissa joulu saattaa näyttää erilaiselta kuin ennen. Haluan antaa sinulle kaksi vinkkiä, jotka voivat tehdä joulustasi erityisen mieluisan.

Ehkä tänä vuonna perinteiset pikkujoulut on jäänyt juhlimatta vanhalla kaveriporukalla. Ehkä et pääse tapaamaan läheisiäsi tai sukulaisiasi entiseen tapaan. Seuraava vinkki saattaa tarjota lämpimän läikähdyksen sydämeesi.

1. vinkki: Jaa yhteinen muisto

Julkaisin noin kuukausi takaperin syntymäpäivänäni somekanavissani tällaisen tekstin:

"Toivoisin sulta pientä lahjaa: Jakaisitko kommentteihin jonkin muiston meistä? Olisi ihana palauttaa mieleen jaettuja yhteisiä hetkiä juuri...

Continue Reading...

2 selviytymisstrategiaa jotka eivät toimi! Oletko miellyttäjä vai vahva nainen?

”Järkyttävä stressi ja hirveet paineet!” Töissä, kotona, harrastuksissa, läheisten taholta, ulkonäön osalta...

Ympäristömme viestii jatkuvasti siitä, että minun tulisi pystyä parempaan: ”Ehkä vaan en ole riittävästi? Ehkä mussa on jotain vikaa?”

Kun alituisesti koemme, ettemme ole riittävästi, olemme tyypillisesti tehneet tiedostamattoman valinnan jommastakummasta alla esitetystä selviytymisstrategiasta.

 

1) Minun on muututtava!

Alan kiinnittää entistä enemmän huomiota omiin vikoihini ja puutteisiini. Yritän piilotella niitä ja ylikompensoin niitä kaikin mahdollisin tavoin.

"Kun olen pudottanut nämä kilot, tullut sosiaalisemmaksi, löytänyt puolison, korjauttanut kauneusvirheeni, tullut äidiksi, tienaan enemmän… "Pyrin täydellisyyteen kaikilla elämän osa-alueilla!

Sitten...

Continue Reading...

Älä anna pelon johtaa - Itsensä johtamisen toimintaohjeet

Elämme poikkeuksellista aikaa. Globaali kriisi koskettaa meitä kaikkia. En mene itse asiassa sen syvemmälle, mutta tässä vaiheessa rohkeaa on kohdata nykytila. Totean, että on meidän kaikkien vastuulla tehdä osamme. Ja siihen haluan rohkaista!

Tilanteeseen on suhtauduttava tarvittavalla vakavuudella. Kuitenkaan paniikkiin tai pelon lietsontaan ei ole aihetta. Sen vaikutukset yhteiskuntaamme voivat olla vielä suuremmat kuin leviävän tartuntataudin. Siksi tein itsensäjohtamisen toimintaohjeet.

Epävarmuus on omiaan nostamaan pelon tunteen. Herää lukemattomia kysymyksiä: "Mitä nyt?" ja "Entä jos..?". Sanon alkuun, että kaikki tunteet ovat ok. On täysin ymmärrettävää, että tilanne saattaa huolestuttaa tai tulevaisuuden näkymät pelottaa.

1. Erota tunteet ja faktat toisistaan

Tunnista, mitä tunteita itsessäsi herää. Peruuntuneet...

Continue Reading...

5 askelta rohkean elämän matkalle

Kuinka elää rohkeammin omaa elämäänsä? Koska rohkeus on valinta, voit valita elää rohkeampaa elämää tässä ja nyt!

Kuinka yksinkertaista siis: ”Päätän olla rohkea!”. Usein luullaan, että riittää, että kerran tekee hyvän päätöksen – ja sitten vaan pitäytyy siinä. Käytännössä muutos ja tavoitteeseen pääseminen edellyttää kuitenkin sitä, että valitsemme joka päivä tavoitteemme uudelleen. Valitsemme toteuttaa sitä suunnitelmaa, jonka olemme tehneet tavoitteeseen pääsemiseksi, pieni askel kerrallaan.

”En uskalla enkä tiedä, miten voisin olla rohkeampi.” Tällainen kokemus voi olla meillä monella. Siksi onkin tärkeä löytää oikeat ratkaisut eli itselle toimiva strategia siihen, kuinka kasvattaa rohkeutta ja...

Continue Reading...

Mikä meitä estää elämästä?

Mikä meitä estää elämästä rohkeasti omaa elämäämme? Kerron sinulle neljä tyypillisintä estettä. Aloita siitä, että tunnista nämä esteet ja kysy itseltäsi, ovatko nämä minulle totta. Lopussa annan sinulle kaksi vinkkiä, kuinka elää enemmän!

Nämä neljä estettä ovat:

  1. Tiedostamattomuus
  2. Sitkun -ajattelu
  3. Pelot
  4. Itsearvostuksen puute

 

1. Tiedostamattomuus

Tiedostamattomuudella tarkoitan sitä tilaa, kun kuljemme kuin sumussa. Toimimme autopilotin ohjauksessa ja suoritamme elämäämme niiden normien ja uskomusten rajoissa, joita meihin on elämämme aikana iskostettu ympäristömme toimesta. Elämme, kuten "kuuluu elää" odotusten mukaisesti.

Kun sukulaistäti kysyy: "Milloinkas teille tulee perheenlisäystä? tai huomaat, että muutkin hakivat opiskelemaan, että varmaan sinunkin...

Continue Reading...

5 syytä elää rohkeaa elämää!

Miksi kasvaa rohkeaksi naiseksi? Tässä viisi syytä, miksi sinun kannattaa kasvattaa rohkeutta itsessäsi. Luettuasi nämä ymmärrät, kuinka paljon täyttymyksellisempää elämästäsi voi tulla!

 

1. Nauti vapaudesta!

Kun rohkaistut ottamaan vastuun omasta elämästäsi, koet enemmän vapautta. Sinulla on jo synnynnäinen oikeus vapauteen! Kaikkiin oikeuksiin sisältyy myös velvollisuuksia. Sinulla on velvollisuus kantaa vastuu omasta elämästäsi. Rohkeus antaa sinulle mahdollisuuden valita mitä vain! Valinnan mahdollisuus luo hallinnan tunnetta omasta elämästä - ja se synnyttää tilaa. Tilaa luoda omannäköistä rohkeaa elämää.

Vapaus elää rohkeasti omaa elämääsi kasvattaa myös resilienssiä elämän vastoinkäymisiä kohtaan. Sinnikkyytesi paranee ja kykysi...

Continue Reading...

Miksi valita rohkea elämä?

Oletko joskus kokenut selittämätöntä tyytymättömyyttä? Ehkä turhautumista tai tyhjyyden tunnetta, vaikka kaikki on oikeastaan ihan hyvin. Niin minäkin aiemmin - ja tähän on olemassa yksinkertainen selitys. Avaan tätä sinulle seuraavassa.

Elämäämme ohjaa ensisijaisesti perustarpeet. Jokainen meistä tarvitsee suojaa, turvaa, ravintoa ja rakkautta. Kun perustarpeemme ovat tyydytettyjä eikä elämä kulu selviytymistaisteluun, alamme etsiä tapoja toteuttaa itseämme ja kaipaamme arvostetuksi tulemista ympäristöltämme.

Kun meillä on elämän perusasiat kunnossa, meillä on mahdollisuus valita joko “ihan mukava elämä” tai rohkea elämä. Mistä tässä valinnassa oikeastaan on kyse?

 

Ihan mukava elämä

Ihan mukavassa elämässä valitsemme helpomman tien. Toteutamme itseämme...

Continue Reading...
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.